~BEDAK TANAKA MYANMAR~

~BEDAK TANAKA MYANMAR~

TANAKA BARK – BEDAK SEJUK (MYANMAR)
Assalamualaikum Sekarang ni dah meletup la pula bedak sejuk dari Myanmar :) kalau dulu tak de org nak pandangkan . Tak pe la rezeki org myanmar skg permintaan amat tinggi. Walau apa2 pun bedak ni mmg mujarab utk rawatan jerawat :) . Adik pernah guna beberapa tahun yg lepas itu pun dapat dari bangla tmpt kerja dia. Kalau akak pula selalu tgk bdk2 myanmar perempuan pakai tp kalau siang dia calit sikit2 je kt dahi dan pipi mcm kita pakaikan bedak kt baby. Hehe masa tu dia selalu offer katanya ” baik utk kulit kaka” ish tak mau la pakai tu. Hehe tp dlm hati mmg akui kulit dia org mmg gebu .

Sedikit info bedak THANAKA:

Hijau (Lemon) – sesuai untuk mencerahkan kulit,merawat jerawat kronik dankulit pucat
Pink (Rose) – sesuai untuk meningkatkan kolagen kulit dan merawat jeragat
Krim (Original) – sesuai untuk melembapkan kulit,merawat penuaan dan melembapkan kulit
Putih (Jasmine) – sesaui untuk merawat ruam,sesuai juga merawat ruam bayi,kulit kerin dan gatal-gatal

Bedak tHANAKA diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk: -

Kecutkan jerawat
– Haluskan kulit
– Cerahkan kulit
– Hilangkan jeragat
– Lembutkan kulit – Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
– Pelindung cahaya matahari
– Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan – Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation
Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang – orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari.

One thought on “~BEDAK TANAKA MYANMAR~

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s